top of page
ABVV_concept3_210706_edited.png

DE TEKSTEN

#1 Betaalbaar wonen

Het aandeel woon- en leefkosten in het gezinsbudget neemt almaar toe. Voor het eerst sinds decennia is er een dalend aandeel eigenaars. Jongeren moeten een toekomst kunnen opbouwen en dat wordt steeds moeilijker.

 

De coronacrisis heeft extra duidelijk gemaakt hoe belangrijk wonen is. Toen merkten we des te harder hoe de ongelijke woonsituatie een impact heeft. 

#2 Coronafactuur

Er gaat vandaag heel veel geld naar het rechthouden van bedrijven en naar de economie. Dat redt jobs.

 

Maar tegelijk maken we ons zorgen over de factuur achteraf, want die zal bepalen hoe ons leven er na corona zal uitzien. We willen niet weer jarenlang horen dat het geld op is. 

#3 Sociaal beleid

Eenoudergezinnen op een klein appartement en zonder opvangmogelijkheden, singles getroffen door het isolement, een groeiende behoefte aan aandacht voor mentaal welzijn, steeds meer werkende armen,  ...

 

We moeten het 21e-eeuws post corona sociaal beleid aanpassen aan al deze evoluties.

#4 Bewegingswerk

Met het bewegingswerk dat we willen uitbouwen beginnen we niet van nul. Al geruime tijd brengen we gericht specifieke doelgroepen samen rond thema’s waarmee we als vakbond bezig zijn. Op die basis bouwen we verder als eerste stap naar een volwaardig bewegingswerk dat een breed scala aan doelgroepen kan aanspreken. 

Street Protest
bottom of page